De ware kracht zit hem echter in het feit dat een lokale munt veel meer onderlinge sociale binding geeft. Als je jouw buren en winkeliers in de kern kent ben je sneller bereid een product of dienst bij hen af te nemen door de zogenaamde gun factor. Iets doen voor een ander voelt doorgaans goed en brengt bepaalde mate van voldoening, plezier en betrokkenheid.

 

We moeten de invloed van lokaal geld niet onderschatten.

Deze is enorm omdat de waarde van het geld veel langer dan gewoon de euro in de lokale economie dienst doet. Een recent onderzoek laat zien dat tegenwoordig na het uitgeven van de euro er slechts € 0,45 cent in de economie blijft, onderling uitgegeven Watermunten zullen langer circuleren, hun waarde vermeerderen en dat is goed nieuws voor iedereen.  

 

Contant briefgeld als belangrijk maatschappelijk betaalmiddel.

Op dit moment zijn we actief in de weer met een belangrijk Watermunt element namelijk briefgeld. Samen met partners Vamos Support en Joh. Enschede gaan we medio februari 2022 het lokale contante geld aanbieden in de voorverkoop. Dit betekend dat we met een leuke aanbieding komen, want de Watermunt is naast een handig betaalmiddel een prachtig mooi streek product.


Aanbieding.

Online rekening € 25,- eenmalig.

* Lidmaatschap vanaf € 0,99 cent per maand.